Дуже смачні і прості у приготуванні пиріжки на кефірі. Не встигала готувати – розлітаються!
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру.
- 1 яйце.
- Чайна ложка розпушувача без гірки.
- Чайна ложка солі без гірки і пів чайної ложечки солі.
- Пів чайної ложки меленого чорного перцю.
- Пару столових ложок соняшникової олії для обсмажування.
- 350 г борошна.
- 350 г начинки.
- Зелень.
Приготування:
Змішуємо кефір з яйцем, сіллю і розпушувачем. Додаємо двіома столові ложки соняшникової олії.
Борошна потрібно 350 грам. В отриману кефірну суміш додаємо поволі частину борошна і добре все перемішуємо. Потім додаємо другу половину борошна і добре вимішуємо тісто.
Тісто має вийти пухнастим і м’яким. Тісто може прилипати трохи до столу і рук, але це нормально. Олією змастіть робочу поверхню і руки, так буде легше.
Накриваємо ємність з тістом рушником і залишаємо, аби розстоялось.
Розкочуємо тісто в коло товщиною 5 мм. Склянкою робимо кружечки. На один викладаємо начинку, іншим прикриваємо і защипуємо краї.
Обжарюємо на добре розігрітій сковороді з двох сторін.
Смачного!