Дуже смачне горіхове печиво з начинкою. Цей смак змусить вас готувати його знову і знову! Неможливо відірватися!
Продукти
Тісто
- Борошно – 550гр
- Цукор – 3 ст.л
- Вершкове масло – 180 гр
- Ванільний цукор – 0.5 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яєчний жовток – 3 шт
- Кефір – 200 гр
- Мигдаль подрібнений – 3 ст.л.
Начинка підійде абсолютно будь-яка.
Сироп:
- Вода – 180 гр
- Цукор – 180
- Шафран – 1 ч.л.
Для посипання:
- Мигдальні горішки – 150 гр
- Можна будь-які горіхи.
Як приготувати печиво з начинкою
В окрему миску висипаємо борошно, додаємо шматочки вершкового масла і гарненько руками розтираємо масло в борошні, до пухкої консистенції. Додаємо розпушувач, цукор, ванільний цукор, дрібку солі і подрібнений мигдаль. Все перемішуємо, потім додаємо 3 жовтки, кефір і замішуємо м’яке тісто.
Тісто формуємо в колобок і накривши харчовою плівкою прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Тісто розділити на маленькі кульки, накрити харчовою плівкою і прибрати в сторону.
Розкатуємо кожну кульку і всередину кладемо начинку, формуємо форми схожі на маленькі пиріжки. Потім викладаємо їх на змащене маслом деко. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин.
У каструлю налити води, додати цукор, додати шафран і варити 8 хвилин безперервно помішуючи. Готовий сироп процідити через сито, щоб прибрати залишки шафрану.
Мигдаль замочити в гарячій воді і через час очистити від лушпиння. Обсмажити мигдаль 10 хвилин в духовці при температурі 150 градусів. Смажений мигдаль подрібнити в блендері.
До подрібненим горішкам, додати подрібнене будь печиво (2шт). Перемішати.
Через 30 хвилин вийняти печиво з духовки і по черзі занурити, спочатку в сироп і потім в горіхову суміш.
Красиво викласти печиво на тарілку.
Дуже смачне домашнє печиво готове! Смачного!
Дуже смачне горіхове печиво з начинкою. Цей смак змусить вас готувати його знову і знову! Неможливо відірватися!
Продукти
Тісто
- Борошно – 550гр
- Цукор – 3 ст.л
- Вершкове масло – 180 гр
- Ванільний цукор – 0.5 ч.л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яєчний жовток – 3 шт
- Кефір – 200 гр
- Мигдаль подрібнений – 3 ст.л.
Начинка підійде абсолютно будь-яка.
Сироп:
- Вода – 180 гр
- Цукор – 180
- Шафран – 1 ч.л.
Для посипання:
- Мигдальні горішки – 150 гр
- Можна будь-які горіхи.
Як приготувати печиво з начинкою
В окрему миску висипаємо борошно, додаємо шматочки вершкового масла і гарненько руками розтираємо масло в борошні, до пухкої консистенції. Додаємо розпушувач, цукор, ванільний цукор, дрібку солі і подрібнений мигдаль. Все перемішуємо, потім додаємо 3 жовтки, кефір і замішуємо м’яке тісто.
Тісто формуємо в колобок і накривши харчовою плівкою прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Тісто розділити на маленькі кульки, накрити харчовою плівкою і прибрати в сторону.
Розкатуємо кожну кульку і всередину кладемо начинку, формуємо форми схожі на маленькі пиріжки. Потім викладаємо їх на змащене маслом деко. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 30 хвилин.
У каструлю налити води, додати цукор, додати шафран і варити 8 хвилин безперервно помішуючи. Готовий сироп процідити через сито, щоб прибрати залишки шафрану.
Мигдаль замочити в гарячій воді і через час очистити від лушпиння. Обсмажити мигдаль 10 хвилин в духовці при температурі 150 градусів. Смажений мигдаль подрібнити в блендері.
До подрібненим горішкам, додати подрібнене будь печиво (2шт). Перемішати.
Через 30 хвилин вийняти печиво з духовки і по черзі занурити, спочатку в сироп і потім в горіхову суміш.
Красиво викласти печиво на тарілку.
Дуже смачне домашнє печиво готове! Смачного!