Для торта, або діткам на десерт. Рецепт найпростіших у приготуванні шоколадних кремів для ласунчиків.
Варіант перший – крем з какао порошку:
Крем на основі порошку какао, хоч і не має такого яскравого шоколадного смаку, як у крему з готового шоколаду, але є ніжним і легким.
Спочатку потрібно змішати разом сухі інгредієнти: в глибокій мисці один стакан цукру, дві столові ложки борошна і п’ять столових ложок какао.
Невеликими дозами, вливаємо молоко (дві склянки), не перестаючи вимішувати. Коли суміш стала однорідною, без грудочок, ставимо миску на середній вогонь. Не перестаючи вимішувати, доводимо масу до кипіння. Відразу вимикаємо вогонь.
Коли кремова маса охолоне (хвилин через 10), потрібно додати в неї шматочок вершкового масла -100, 150 грам. Знову перемішати крем до однорідності. Готовим, крем вважається, після повного охолодження.
Крем з готового шоколаду:
Поламайте дві плитки шоколаду (або 200 грам кускового) і розтопіть на водяній бані. В інший, металевий посуд влийте стакан молока, додайте не повний стакан цукру (150 гр). Якщо ви заміните цукор на цукрову пудру – крем стане еластичним. Поставте на плиту, на найменший вогонь, і перемішуйте, поки цукор не розчиниться. Вимкнути вогонь (до кипіння доводити не потрібно). Тепер потрібно поволі вливати шоколад в молоко, енергійно вимішуючи суміш. На завершення, додається вершкове масло (100, 150 гр) і знову все перемішується.