Сирний торт-суфле з вишнею. Ніжний, солоденький, кожен шматочок тане в роті … Нічого подібного ви точно не пробували! До речі, замість вишні можна використовувати будь-які інші ягоди або фрукти. Підготувала редакція “Файно”
Складові:
бісквіт:
Яйця курячі – одне яйце
борошно пшеничне – 80 грамів
сметана – половина склянки
цукор – 100 грамів
масло рослинне без запаху – дві столові ложки
розпушувач – одна чайна ложечка
какао порошок – чотири чайних ложечки
крем:
сир протертий – 250 грамів
вода питна – 40 мл
цукрова пудра – 100 грамів
вершки 33% – 200 мл
желатин – 20 грамів
ванілін – чверть чайної ложечки. Можна замінити однією чайною ложечкою ванільного цукру
вишні без кісточок консервовані – 200 г. Можна замінити свіжими вишнями
приготування
У миску розбити яйце. Всипати цукровий пісок. Міксером збити все в хутрову масу. Влити масло рослинне. Додати півсклянки сметани будь-якої жирності. Ще раз все збити міксером. Борошно просіяти в іншу миску. Всипати розпушувач і какао порошок. Все перемішати столовою ложкою або лопаткою до однорідності. Борошняну суміш додавати частинами в яєчно-цукрову суміш, кожен раз вимішуючи до однорідної суміші лопаткою або віником. Міксер зараз не потрібен. Тісто готове.
Приготувати форму для випічки розміром приблизно 21 × 21 см. Змастити форму маслом і викласти тісто. Майте на увазі, що товщина тесту не може бути більше 3 см. Інакше тісто не пропечеться. Духовку розігріти до 190 градусів. Випікати тісто приблизно п’ятнадцять або двадцять хвилин. Готовий корж повністю охолодити у формі.
Тим часом можна приготувати крем. Для цього в невелику миску викласти желатин і залити його водою. Розмішати і залишити на п’ятнадцять хвилин для набухання. Потім поставити желатин на водяну баню і розтопити його. Він не повинен кипіти. Потім злегка остудити. Сир протерти через сито і з’єднати з вершками. Всипати цукрову пудру і ванілін. Все збити міксером до кремоподібної маси. Не припиняючи збивати, вливати тонкою цівкою розтоплений желатин. Сирний крем готовий.
Приготувати роз’ємну форму і застелити її харчовою плівкою. На дно форми налити кілька столових ложок сирного крему, щоб повністю покрити дно. Розрівняти. Остиглий корж нарізати кубиками зі стороною 2 см. На крем одним шаром викласти шматочки коржа в невизначеному порядку. Між шматочками коржа викласти вишню. Залити все це невеликим шаром крему. Другий шар – залишки шматочків коржа і залишки вишні без кісточок. Потім все залити кремом. Розрівняти. Накрити форму з желе плівкою і прибрати в холодильник на шість годин, щоб сирний торт-суфле з вишнею добре застиг.