Пропонуємо старовинний рецепт варення з дуже корисної ягоди – смородини. Його можна використовувати для начинки або просто вживати з чаєм. Варення виходить надзвичайно смачним.
Інгредієнти:
- Смородина 1 кг.;
- Цукор пісок 1 кг.;
- Вода 250 мл.
Спосіб приготування:
- Переберіть, промийте та висушіть смородину.
- В ємність для варіння додайте воду, склянку цукру та доведіть до кипіння.
- Додайте склянку ягід та варіть на середньому вогні на протязі 6 хвилин, постійно помішуючи й знімаючи піну.
- Додайте ще по склянці смородини й цукру та проваріть мішаючи 6 хвилин.
- Продовжуйте процедуру додавання й варіння поки не закінчаться інгредієнти.
- Розкладіть по стерильним банкам та закатайте.
Варення за цим рецептом дуже добре зберігається.
Приємного апетиту!