Ідеальний варіант для зайнятих господинь, безпрограшний варіант.
Паска неймовірно смачна, ніжна,ароматна повітряна,тане в роті і довго не черствіє.
Отже, почнемо!
Свіже молоко 1 л. закип’ятити, перелити в керамічний посуд, накрити фольгою.
Залишити у духовці при температурі 130 градусів на 1 год, далі збільшіть температуру до 160 градусів ще на одну годину.
Також можна томити при температурі 70 градусів до 5 год.
Чим довше, тим більш насичений кремовий колір вийде і буде дуже смачно.
Інгредієнти на 2 паски 9 * 9 см:
Заготівля опари на ніч:
- 1 яйце + жовток
- 100 г цукру
- 1 ч.л.сухих дріжджів (15-20 г свіжих)
- 125 мл. топленого молока
- 80 г. вершкового масла
- 50 г. родзинок
- Додатково (через 8-12 годин дати в заготовку):
- 250 – 300 г борошна
- 0,5 ч. л. ванільного цукру
- щіпка солі
- 1 ст.л. коньяку
Приготування:
Всі продукти повинні бути кімнатної температури (яйця, масло).
1. У тепле молоко додати дріжджі, перемішати.
2. В окрему миску викласти розм’якшене масло, яйце і жовток, цукор, перемішати вінчиком до однорідного стану.
3. У масу додати дріжджову суміш і підготовлені родзинки (вимиті і просушені), перемішати. Накрити миску з масою харчовою плівкою і залишити на столі на 8-12 годин.
4. Вранці відкрити нічну масу, перемішати, додати коньяк, сіль, ванільний цукор, просіяне борошно і перемішати.
5. Отримане тісто вимісити руками в мисці хвилин 10, домагатися не липнучого тіста не потрібно, воно залишиться в’язким і липким.
6. Розкласти тісто ложкою по формах, змазаних смальцем або маслом. Накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 1-1,5 години до збільшення в 2-3 рази.
7. Випікати Паски при 200 С 10 хвилин, потім температуру знизити до 180 С і випікати ще 25-40 хвилин. Потрібно орієнтуватися по своїй духовці.
Раджу порцію збільшити в декілька разів, тому що це дуже СМАЧНО.