Ввечері зробила, а зранку маю шикарну закуску. Ця закуска з помідорів з цибулею і часником мyсить бути на святковому столі. Весь секрет у заправці, яка здатна затьмарити навіть м’ясо, до якого вона подається.
На словах звучить занадто просто, а насправді величезну роль грає відмінна заправка.
Її основа – мед. Хіба він сумісний з овочами і цибулею? Дуже навіть! Смак виходить незвичайний: солодкуватий завдяки меду і гостроватий через червоний перець.
Рецепт закуски з помідорами
Складові
Помідори 5 шт.
Цибуля 3 шт.
Часник 4 зуб.
Соняшникова олія 4 ст. л.
Лимонний сік 2 ст. л.
Базилік 1 ч. л.
Червоний перець 1 щіп.
Мед 1,5 ст. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Приготування
Для закуски з помідорів з часником наріжте томати кружальцями завтовшки приблизно 0,5-0,6 см.
Також наріжте очищену цибулю кільцями, а часник невеликими шматочками.
Змішайте мед і лимонний сік. Додайте соняшникову олію, базилік, сіль і гострий перець.
Візьміть скляну банку і викладіть на дно помідори в якості першого шару. Посипте цибулею і часником.
Повторюйте шари в такій послідовності, поки не використаєте всі інгредієнти.
Полийте заправкою, закрийте кришкою і гарненько струсіть банку. Відправте закуску з помідорів з цибулею в холодильник на півгодини мінімум.
Ароматні помідори з цибулею прямо з банки підійдуть і для святкового столу, і для пікніка з шашликом.
Можна додати в банку ще трохи зелені: покращиться не тільки смак – сама закуска буде неймовірно яскравою.
Додайте рецепт у свою скарбничку і подавайте соковитий шашлик з м’яса з такою помідорною закускою.
Смачного!