Страва відмінно підійде для швидкого сніданку або ситного перекусу. З тонкого лаваша формуються невеликі трубочки з начинкою. Для начинки беремо тонкі сосиски доброї якості, сир, який швидко розплавляється, і варені яйця. Перед смаженням на сковорідці трубочки панірують у яйці, це робить лаваш м’яким, схожим на тісто. У підсумку виходить якась варіація сосисок в тісті.
Необхідні продукти:
- Лаваш тонкий – 2 шт
- Сосиски – 6 шт
- Яйце куряче – 3 шт
- Твердий сир – 150 г
- Сметана – 70 г
- Яйце для панірування – 1 шт
- Молоко – 30 мл
- Кріп сушений – 1 ч.л
- Сіль – 1/2 ч.л
- Чорний мелений перець – 1/4 ч.л
Як приготувати сосиски в лаваші
1. Яйця зваріть круто, очистіть і охолодіть. Жовток і білок натріть на дрібній тертці, помістити в глибоку ємність. Твердий сир також натріть на дрібній тертці, додайте до яєць. Суміш заправте сметаною, присипте сіллю і меленим перцем, ретельно перемішайте.
2. Тонкий лаваш наріжте на 6 полоскок, які по ширині будуть відповідати довжині сосисок. Один край кожної смужки змастіть яєчно-сирною сумішшю.
3. На край смужок з начинкою укладіть по одній сосисці.
4. Смужки з сосисками скрутіть в щільні рулети.
5. В окрему ємність вбийте яйце, додайте трохи молока, всипте сухий кріп, трохи солі, розколоти віночком до однорідності. Кожен рулет по черзі запаніруйте в яєчній суміші.
6. Потім заготовки відразу викладіть на розігріту олійну поверхню сковорідки. Смажте рулети на середньому вогні з усіх боків до придбання рум’яної скоринки.
7. Готову страву подайте на стіл в теплому вигляді. Доповніть рулети будь-яким соусом. Смачного!