Рецепти найпростіших, але одних з найбільш смачних і корисних салатів на кожен день і на свята.
Для салату з картоплею і капустою необхідно:
- молода картопля, 500 г;
- капуста, 350 г;
- зелена цибуля і зелень;
- редиска, 250 г;
- кефір, 150 г;
- майонез, 2 ст.л;
- часник, 2 зубчики;
- гірчиця в зернах, 1 ч.л;
- сіль і перець.
Процес приготування
Відварюємо картоплю, охолоджуємо і ріжемо на шматочки
Капусту шаткуємо, редис і зелень, цибулю дрібно ріжемо.
Часник подрібнюємо і змішуємо з кефіром, майонезом і гірчицею. Заправляємо салат цією заправкою і подаємо до столу.
Для приготування салату з черемшею необхідно;
- яйця, 5 шт;
- черемша, пучок;
- цибуля зелена і зелень;
- сметана і майонез в рівних пропорціях;
- сіль і перець.
Процес приготування
Черемшу промиваємо і просушуємо, ріжемо разом з цибулею і зеленню.
Яйця відварюємо, охолоджуємо і ріжемо кубиками.
Змішуємо сметану і майонез, солимо і перчимо до смаку.
Яйця з’єднуємо з черемшею, зеленню, заправляємо соусом і подаємо до столу.
Для приготування салату з огірками необхідно:
- огірки, 4 шт;
- оливки, 100 г;
- зелена цибуля і зелень;
- гірчиця в зернах, 1 ч.л;
- сіль і перець;
- олія соняшникова.
Процес приготування
Огірки ріжемо кубиком, оливки – шматочками, цибулю і зелень січемо. Змішуємо ці продукти, заправляємо сіллю, перцем і олією, гірчицею.
Для приготування овочевого салату із заправкою необхідно:
- капуста, 600 г;
- огірки, 3 шт;
- бринза, 150 г;
- цибуля зелена, зелень;
- сметана, 6 ст.л;
- гірчиця в зернах, 1 ч.л;
- сіль, перець і спеції.
Процес приготування
Капусту шаткуємо, сир і огірки ріжемо шматочками, цибулю і зелень дрібно січемо, змішуємо.
Сметану змішуємо з гірчицею і спеціями.
Салат заправляємо соусом і подаємо до столу.