Гарна, якісна і повністю натуральна тушонка – це відмінна закуска, ідеальне доповнення до будь-яких гарнірів, добавка в овочі, супи, рагу. Зберігається вона довго, тому можна заготовити достатньо багато про запас.
Для приготування 2 баночок по 500 г вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- грудинка свиняча, 1 кг;
- лист лавровий, 2 шт;
- часник по 2 зубчики в банку;
- перець горщиком по 2 шт в кожну банку;
- сіль, 120 г;
- вода, 1 л.
Процес приготування
Миємо свинину і ріжемо порційними шматочками.
Розкладаємо щільно м’ясо в банки – попередньо їх миємо й витираємо.
У кожну банку вкладаємо перець і часник, лавровий лист.
Кип’ятимо воду і розчиняємо сіль, кип’ятимо хвилину і заливаємо окріп в банки.
Накриваємо банки кришками і відправляємо їх в каструлю. На дно каструлі кладемо рушник. Наливаємо теплу воду по вінця і стерилізуємо з моменту закипання 2 години.
Закручуємо кришками, перевертаємо банки і залишаємо остигати.
Зберігаємо в прохолодному місці – в холодильнику або в підвалі.
За смаком ви можете додати в тушковане м’ясо і свої улюблені спеції.