Бабусині пончики дуже смачні та нагадують безтурботне дитинство. Родина буде в захваті від цієї страви.
Інгредієнти:
Чиста вода 500 мл.;
Рослинна олія 6 ст. л.;
Цукор пісок 2 ст. л.;
Сіль 1 дрібка;
Горілка 1,5 ст. л.;
Пресовані дріжджі 50 гр.
Спосіб приготування:
Закип’ятіть в ємності воду, додайте сіль, цукор, олію, дайте хвилину покипіти та відставте охолоджуватись.
В суміш влийте горілку та розчинені в теплій воді дріжджі.
Борошно додавайте частинами та замісіть не круте тісто.
Накрийте його серветкою та перенесіть на 1-1,5 години у тепле місце підходити.
Начинку в пончики можна покласти будь-яку, наприклад варене згущене молоко, мак або повидло.
З готового тіста зліпіть пончики та обсмажте на пательні в рослинній олії.
Промокніть готові вироби серветкою, розкладіть на блюдо та притрусіть зверху цукровою пудрою.
Смачного!