Маринована капуста в оцті дуже добре зберігається та має чудовий смак. Така закуска чудово підходить до різноманітних страв та неодмінно сподобається всій родині. Головне вибрати якісні овочі для приготування.
Інгредієнти:
Білокачанна капуста 1,5 кг.;
Свіжа морква 400 гр.;
Цукор пісок 50 гр.;
Морська сіль 40 гр.;
Лавровий лист 2 шт.;
Перець чорний горошок 6 шт.;
Чиста вода 1,5 л.;
Харчовий оцет 5 ст. л.
Спосіб приготування:
Білокачанну капусту пошинкуйте тонко та покладіть у ємність.
Почистьте моркву, помийте, натріть на терці з великими отворами та додайте до капусти.
Перемішайте овочі руками та легенько пожмакайте їх.
В стерильні скляні та сухі банки покладіть лаврові листки й перець.
Потім вкладіть овочі та притисніть їх трохи.
В киплячу воду додайте цукор, сіль й харчовий оцет.
Відразу залийте цим розсолом банки з капустою та закатайте простерилізованими кришками.
Накрийте теплою ковдрою та залиште охолоджуватись.
Перенесіть капусту до холодильника на зберігання.
Смачного!