Такий пиріг ви можете приготувати з найрізноманітнішими начинками і спробувавши два варіанти приготування.
Для першого варіанту вам будуть потрібні такі інгредієнти:
картопля – 500 г;
яйця – 3 шт;
часник – 4 зубчики;
сіль – 0.5 ч.л;
сіль, перець і спеції за смаком, кріп.
Для приготування начинки:
цибуля – 1 шт;
печериці – 250 г;
сир – 80 г;
сіль, перець і спеції за смаком.
Для другого варіанту будуть потрібні такі інгредієнти:
картопля – 500 г;
яйця – 3 шт;
цибуля – 1 шт;
сіль, спеції, кріп і зелена цибуля за смаком.
Для приготування начинки потрібно:
м’ясо будь-яке відварне – 200 г;
цибуля – 1 шт;
сир – 80 г;
сіль і спеції за смаком.
Процес приготування
Обсмажуємо цибулю, потім додаємо шматочки грибів і обсмажуємо до випаровування рідини, солимо і посипаємо спеціями за смаком.
Сир натираємо на тертці, картоплю також натираємо на великій тертці.
Терту картоплю заправляємо спеціями і сіллю, зеленню і додаємо яйця, вимішуємо.
Розігріваємо на сковороді рослинну олію, викладаємо половину картоплі, потім викладаємо гриби з цибулею, посипаємо сиром, викладаємо другу частину картоплі.
Накриваємо кришкою і смажимо до рум’яності на невеликому вогні, перевертаємо і зарум’янюємо другу сторону.
Для другого варіанту з картоплею чинимо, як в першому.
Для начинки змішуємо шматочки відвареного м’яса зі смаженою цибулею, солимо і перчимо до смаку.
Формуємо пиріг як в першому варіанті і обсмажуємо під кришкою до готовності з двох сторін.
Порада: як начинку вибирайте все, що вам до смаку, не забувайте про зелень, особливо кріп. Дуже гармоніює з картоплею. У картопляне тісто можна додавати більше часнику, тоді у вас вийде страва, за смаком схожа на деруни.