Рогалики з повидлом виходять дуже ароматні та смачні. Їх можна подавати до чаю, кави, какао або теплого молока. Родина буде дуже задоволена таким смаколиком.
Інгредієнти:
Вершкове масло 200 гр.;
Пшеничне борошно 3 скл.;
Курячі яйця 2 шт.;
Цукор пісок 0,5 скл.;
Сухі дріжджі 10 гр.;
Будь-яке повидло, джем чи варення.
Спосіб приготування:
Просійте борошно через сито, додайте дріжджі та змішайте між собою.
Зверху натріть на терці з великими отворами вершкове масло та руками змішуйте масло з борошном, щоб утворились дрібні крихти.
Курячі яйця збийте в міцну піну, додайте цукор пісок та продовжуйте збивати до утворення пишної маси.
Після додайте її в підготовлені крихти борошна з маслом та вимісіть цю масу в однорідне тісто.
Залиште його на 10-15 хвилин, щоб трохи піднялось.
Розділіть тісто на декілька частин, скачайте в колобки та залиште осторонь, прикривши серветкою.
Візьміть один колобок, розкачайте його в тонке коло, спеціальним ножем-колесом розріжте тісто по діагоналі на трикутники.
На зовнішній край кожного трикутника покладіть 0,5-1 ч. л. повидла, джему чи будь-якого густого варення.
Потім скрутіть рогалики починаючи ззовні до середини та викладіть їх на присипане борошном деко.
Випікайте в попередньо розігрітій до 1800С духовці 15-20 хвилин, щоб утворилась зверху золотиста скоринка.
Смачного!