Обожнюю солодощі, особливо домашню випічку, але влітку мені не хочеться пів дня стояти на кухні та випікати торт з трьома шарами і різними видами крему.
Тому зазвичай в теплу пору року, як готую десерти випічки.
Рецепти таких солодощів взагалі не складні, хороші в літню спеку, тому що виходять прохолодними і легкими.
Желейний торт із фруктами
Складові:
500 г сметани (15% – ї жирності)
400 г фруктів і ягід
1 скл. цукру
3 ст. л. желатину
1 дрібка ваніліну
250 мл води
Приготування:
1. Змішайте воду кімнатної температури з порошком желатину ти залиште на 20 хвилин набухати.
2. Потім цей желатин переливаємо в каструлю та ставимо на вогонь. Підігріваємо на 80 градусів та не доводимо до кипіння. Потім зняти з вогню та охолодити до кімнатної температури.
3. В окремій посудині потрібно змішати сметану з цукром і ваніліном. Збити міксером або вінчиком до повного розчинення цукру.
4. Фрукти потрібно промити, видалити кісточки та просушити, а потім подрібнити.
5. До сметани слід додати желатин та ретельно перемішати. Не слід переживати, якщо маса буде рідкою.
6. Трішки фруктів потрібно залишити, щоб використати для прикрашання торта, а всі інші додати до сметанного желе. Все ретельно перемішати.
7. Отриману суміш перелити у форму, а зверху викласти іншу частину ягід чи фруктів.
8. Помістити торт на 4 години в холодильну камеру.
9. За допомогою ножа відділити десерт від форми та перекласти на тарілку.
10. Ось і готовий ваш сметанно-желейний торт із фруктами. Як я і казала, готувати його легко і просто!