Торт «Мурашник» – це ідеальний варіант для господинь, які не мають часу випікати бісквіти і збивати крем. Приготування цієї страви займе у вас мінімум часу, а смак вийде просто неймовірний!
Інгредієнти для тіста:
Борошно – 400-500 г;
Вершкове масло – 200 г;
Жирна сметана – 200 г;
Цукор – 100 г;
Розпушувач – 2 ч. Л.
Інгредієнти для крему:
Варене згущене молоко – 1 банка;
Вершкове масло – 200 г;
Волоські горіхи за смаком.
приготування:
Перш за все, нам необхідно включити духовку і розігріти її до 180 градусів.
Сметану необхідно розмішати з розм’якшеним вершковим маслом і цукром.
Після цього вводимо борошно з розпушувачем і замішуємо пісочне тісто.
Спочатку додайте в тісто 400 г борошна, якщо воно буде рідкуватим – додавайте ще.
Після цього, тісто пропускаємо через м’ясорубку і викладаємо на деко, який заздалегідь необхідно змастити маслом.
Відправляємо тісто в духовку на 10-15 хвилин. Воно повинно знайти приємний золотистий колір.
Для приготування крему, вам необхідно змішати варену згущенку і м’яке вершкове масло.
Горіхи злегка подрібнюємо і обсмажуємо на сухій сковороді.
Готове печиво залишаємо остигати і кришимо руками.
Перекладаємо його в крем, додаємо горіхи і перемішуємо.
Викладаємо масу на красиве блюдо у формі гірки і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Прикрашати торт можна горіхами, маком, шоколадом або ж кокосовою стружкою.