Манник, як у мами: легкий і простий десерт родом з дитинства за 20 хвилин.
Для манника не потрібні якісь вишукані продукти – все просто і традиційно, крім того, він швидко готується. Його ніжний смак оцінять як дорослі, так і діти.
Для приготування манника нам знадобиться
- манка,
- кефір,
- цукор,
- яйця,
- сода і сіль.
У глибоку чашку наливаємо склянку кефіру, додаємо два яйця, 1/3 чайної ложки соди і сіль на кінчику ножа. Міксером змішуємо всі компоненти до отримання однорідної консистенції.
В окрему чашку насипаємо стакан цукру и стакан манки, перемішуємо ложкою, щоб складові рівномірно розподілилися в суміші.
До отриманої основи поступово додаємо суміш цукру и манки, залишаючи міксер на малих обертах. Отримане тісто має постояти 10 хвилин.
В цей час розігріваємо духовку до 175 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом и виливаємо тісто, відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Дістаємо манник з духовки, перед подачею до столу десерт потрібно обов’язково охолодити.
Кличте близьких і пригощайте смачним десертом!