Скоро настане сезон полуниці, а з неї можна приготувати безліч різноманітної смакоти – від простих пирогів до вишуканих десертів. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати рецепт простого в приготуванні десерту.
Які продукти потрібні:
600 г полуниці (можна менше або більше, це залежить від вас);
Один літр сметани (жирність підійде будь-яка);
Півтора склянки цукру;
Чотири ст. л. з гіркою желатину;
Пів склянки кип’яченої води;
Один пакетик ваніліну.
Приступаємо до процесу приготування:
Для початку замочимо желатин в кип’яченій воді. Залишаємо його на 30-40 хвилин.
В цей час підготуємо полуницю: видаляємо плодоніжки, миємо й даємо трохи обсохнути. Ягідки великого розміру необхідно розрізати на дві половинки.
Повертаємося до желатину: його потрібно розпустити на мінімальному вогні, не доводячи до кипіння, і дати охолонути.
Беремо миску, викладаємо в неї сметану, всипаємо цукор, ванілін і починаємо збивати до розчинення кристалів цукру.
Далі необхідно тоненьким струменем влити желатин і при цьому продовжувати збивати протягом пари хвилин.
Масу перелити в форму і відразу втопити в ній полуницю. Форму найкраще взяти з роз’ємним кільцем.
Трохи струсіть форму перед тим, як ставити в холодильник, щоб ягоди покрила сметанно-желатинова маса. Залиште в холодильнику на всю ніч.
Можете перед подачею прикрасити листочками м’яти і полуничкою.