Він розкішний! Ну дуже цікавий і смачний пляцок “Марципан”.
Інгредієнти:
- 550 г пшеничного борошна
- 200 г цукрової пудри
- 2 чайні ложки порошку для випічки без гірки
- 1 пачка масла
- 1/2 пачки маргарину
- 3 жовтки
- 2 яйця
додатково:
- Сливове варення близько 330 мл
- 1 склянка вишень(морожених, свіжих, вялених)
Макова маса:
- 3 яйця
- 1/2 склянки цукру
- 1 склянка макового насіння, попередньо провареного та подрібненого
- 2 столові ложки борошна
- 1 чайна ложка порошку для випічки
Змішайте борошно з пудрою, порошком для печива, яйцями, жовтками та холодним натертим маслом і маргарином, швиденько замісіть тісто і відправте в холодильник на 30 хвилин. Тісто попередньо заверніть у плівку.
Потім, розділіть на 4 частини, 1 частину розкачайте і викладіть на дно підготовленої форми, змастіть варенням, викладіть вишні і накрийте другою частиною розкачаного тіста.Відправте в духовку нагріту до 180 градусів і випікайте близько 40 хвилин.
- 200 г вершкового масла
- 150 г волоських горіхів
- 4 склянки цукрової пудри
- приблизно 1/4 склянки молока
Горіхи подрібнити та запарити молоком(повинні ввібрати усе молоко, якщо ні то надлишок злити), масло спушити з пудрою та додати запарені горіхи.
Коржі перекласти горіховим кремом, зверху пляцок можна полити розтопленим шоколадом або глазурью. Залишити в холодильнику мінімум на 4 години.
Смачного!